Hopp til innhold

Jakt

«Dagmar» gir jegerne utfordringer

«Dagmar» gir jegerne utfordringer
Vindfelte trær er sannsynligvis til større hinder for jegerne enn for viltet. Enkelte steder på Vestlandet er jaktområder nær uframkommelige. (Foto: Geir Helge Østerbø)

Ni måneder etter at orkanen herjet over Norge, byr «Dagmar» fortsatt på utfordringer. Vindfallet gjør det enkelte steder umulig å jakte.

Gamle, gode drev er Strategy blitt uframkommelige og poster som har vært i bruk i årevis er blokkert av veltede trær eller hele granfelt som ligger flatt.

– Vi kommer rett og slett ikke inn i skogen for å få fram dyrene, sier jaktleder i Endal Bregman Jaktlag i Bremanger, Bjarte Endal, til NRK

Orkanen i romjulen i fjor la ned 1,5 millioner kubikkmeter skog da den feide over landet. I de viktige hjortefylkene Møre og Romsdal jerseys og Sogn og Fjordane ligger 300 000 kubikkmeter av dette.

 

– Ikke jaktbart terreng

Jaktlaget i Bremanger har fått ødelagt et av sine beste jaktområder. Hele granfelt og mange enslige trær er veltet i tusentall. Enkelte plasser er hele fjellsider rasert.

– Trærne ligger i alle retninger og cheap jerseys da må jegerne klatre over. Enkelte felt, spesielt granfelt er det umulig å ta seg fram i, forteller Endal.

Jaktlederen forklarer at strekninger på to – tre kilometer er så fulle av veltede trær at de i praksis ikke er jaktbare.

– Det er nok et større problem for oss jegere enn for hjorten. Dyrene er der, men du ser dem bare forsvinne, sier han.

 

Ikke mulig å rydde

Storviltjakten i Norge foregår de fleste steder i skogen. «Dagmar» herjet verst i Hedmark, Plan Oppland, Møre og Romsdal, Hordaland og Sogn og Fjordane. Alle fylker med omfattende jakt på hjort og elg.

Endal konstaterer at noen steder er jakten ødelagt. Og det er heller ikke mulig å komme til med maskiner for å rydde opp i bratt og ulendt terreng.

Seksjonssjef Roar Skuterud i Direkoratet for naturforvaltning (DN) sier at det er grunneierne som har ansvar for tilrettelegging av jakten, ved opprydning etter orkanen. Men overfor NRK legger han til at DN ikke har mulighet til å pålegge grunneirne å rydde opp.

– Direktoratet har ikke noe virkemiddel i den sammenheng, sier Skuterud.

Related Post

wholesale nfl jerseys

Kurs og arrangementer høsten 2016

.yuzo_related_post img{width:120px !important; height:110px !important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:15px;background: !important;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit-transition: background 0.2s linear; -moz-transition: background 0.2s linear; -o-transition: background 0.2s linear; transition: background 0.2s linear;;color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a{color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb a:hover{ color:}!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover a{ color:!important;}
.yuzo_related_post .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb:hover .yuzo_text {color:!important;}
.yuzo_related_post .relatedthumb{ margin: 0px 0px 0px 0px; padding: 5px 5px 5px 5px; }

jQuery(document).ready(function( $ ){
//jQuery(‘.yuzo_related_post’).equalizer({ overflow : ‘relatedthumb’ });
jQuery(‘.yuzo_related_post .yuzo_wraps’).equalizer({ columns : ‘> div’ });
})