Hopp til innhold

Hjorteviltarrangementer våren 2017

Nytt år og nye muligheter. Jegerprøvekurs, feltkontrollørkurs eller viltseminar? Hold deg oppdatert med Hjorteviltportalens arrangementskalender.

Hjorteviltarrangementer våren 2017
Norsk Hjortesenter arrangerer blant annet slaktekurs i februar. Foto Johan Trygve Solheim/Norsk Hjortesenter.

Kjenner du til flere aktiviteter vi bør dele? Kontakt oss på post@hjortevilt.no.

Se alle arrangmeneter i kalenderen. 

Viltseminar i Førde, 17.-18. mars

Seminaret tar opp aktuelle tema rundt hjortevilt, småvilt og rovvilt. Målet er å skape et felles møtested og arena kommunal viltforvaltning, grunneiere, jegere og andre med interesse for vilt og viltforvaltning. Seminaret er et samarbeid mellom Norges Jeger- og Fiskerforbund Sogn og Fjordane, Sogn og Fjordane Bondelag, Vestskog og Norsk Hjortesenter.

Mer informasjon og påmelding. 

Jegerprøvekurs

Lurer du på om jakt kan være noe for deg? Er du interessert i naturen og liker å være mye ute, enten alene eller med venner? Da bør du ta Jegerprøven, som gir deg innsikt i hva jakta handler om – og som er påkrevd for at du skal få lov til å jakte. Jegerprøvekurs arrangeres over hele landet, med oppstart allerede i januar.

Les mer om hvordan du blir jeger, og hvor du kan ta jegerprøven.

Hvert år arrangerer Norges Jeger- og Fiskerforbund over 500 jegerprøvekurs rundt om i landet. Gå til kursoversikt og påmelding.

Feltkontrollørkurs

Hjorteviltkjøtt som omsettes skal kontrolleres av veterinær eller feltkontrollør. Skogkurs og Norsk Hjortesenter arrangerer feltkontrollørkurs i ulike deler av landet.

Les mer om feltkontroll-ordningen. 

Les også:

469 på kurs i feltkontroll i 2016 – skogkurs.no

Viktig informasjon til alle våre feltkontrollører – Norsk Hjortesenter

Viltkjøtt – en unik ressurs

I februar arrangerer Norsk Hjortesenter slaktekurs og parteringskurs. Kursene retter seg mot deg som ønsker å lære mer om hjorten, hjortevilt generelt, jakt og forvaltning av hjorteviltet og praktisk håndtering av en verdifull ressurs.

Slaktekurs – informasjon og påmelding

Parteringskurs – informasjon og påmelding