- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Lokal foredling av hjorteviltkjøtt – Trondheim
14.03.2018
Lokal foredling av hjorteviltkjøtt
Mer informasjon og påmelding på skogkurs.no
Kursene og materiellet er særlig tiltenkt personer som driver eller vurderer å starte lokal viltkjøtt-foredling som lokale detaljister.
Kursa arrangeres regionvis over 8 timer på en dag. Forelesere er viltansvarlig fra Skogkurs og en veterinær fra Mattilsynet. Andre fagpersoner kan bli knyttet til. Kursa er åpen for alle.
Pris
Kursavgiften på kr. 2 000,- inkluderer kursdokumentasjon og mat i kurstiden, betales digitalt ved påmelding. Etter påmeldingsfristen refunderes ikke kursavgift. Eventuell overnatting kommer i tillegg.
Hensikt
Kurset skal informere om de krav som stilles og gi råd om etablering og drift av småskala foredlings-anlegg for hjorteviltkjøtt:
- Mer lovlighet i behandling og omsetning.
- Større mengder kjøtt i ønsket sortiment tilgjengelig for ulike lokale kjøpergrupper.
- Bedre utnyttelse av ressursen i verdikjeden.
- Kortreist mat med lokal tilknytning og med en historie om opprinnelse.
- Bedre kvalitet på tilgjengelig kjøtt. Bedre omdømme for norsk mat.
- Større verdiskaping i mange ledd. Arbeidsplasser og inntekter til jaktlag og grunneiere og lokale serveringsbedrifter
- Færre brudd på regelverk (bevisst eller ubevisst) Færre anmeldelser.
- Mindre og enklere jobb for Mattilsynet. Det sparer kostnader for Mattilsynet og Staten.
Målgrupper
Hovedfokus er rettet mot personer som driver eller vurderer å starte lokal viltkjøtt-foredling som lokale detaljister.
Sentrale emner
- Regler for omsetning
- Registrering av virksomheten
- Virksomhetens ansvar
- Krav til lokaler og utstyr
- Krav til driften
- Internkontroll og HACCP
- Krav til produktene
- Krav til merking og sporing
Vet du om en aktivitet som bør føres opp i kalenderen?
Kontakt oss på e-post: post@hjortevilt.no
Takk for hjelpen!