Hopp til innhold
Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Feltkontroll av hjorteviltkjøtt – Gjøvik.

14.03.2017

I henhold til de nye forskriftene, skal Mattilsynet vurdere og gi sin tilslutning til opplegget for opplæring av feltkontrollører. Skogkurs har utviklet standard kursopplegg godkjent av Mattilsynet. Dette er et endags teorikurs over 8 timer.

Mer informasjon og påmelding.

Nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt har åpnet for at en person på jaktlaget kan kontrollere og gi erklæring på jaktlagets kjøtt, etter å ha deltatt på dette kurset. Kjøttet kan da leveres til lokal detaljist, i tillegg til sluttforbruker og viltbehandlingsanlegg.
Mulighetene er nå en enklere og rimeligere omsetning, som samtidig er trygg og sporbar.

Hensikt: Kurset skal gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til Feltkontrollør av hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøtt og å øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt innen flere sektorer.

Målgruppe: Personer som skal foreta Feltkontroll av hjorteviltkjøtt og andre interesserte. Kursbevis kun til erfarne jegere (min. 5 år hjorteviltjakt) med slakte-erfaring (min. 20 stk. hjortevilt)

Sentrale emner: Målsettinger. Lovgivning og administrative bestemmelser. Kjøttkvalitet. Kvalitetsheving, verdiheving og verdiskaping. Sykdommer og skader. Bakterier, virus og sopp. Miljøforurensning. Helsefare. Kjøtthåndtering og hygiene i praksis. Lokaler til slakting og lagring. Rutiner vedrørende feltkontrollører og feltkontroll.

 

Detaljer

Dato:
14.03.2017
Hjemmeside:
http://feltkontroll.skogkurs.no/kurs.cfm?ID_Seminar=1300

Sted

Gjøvik

Arrangør

Skogkurs

Vet du om en aktivitet som bør føres opp i kalenderen?
Kontakt oss på e-post: post@hjortevilt.no

Takk for hjelpen!